Устройствата от парламентарния вот могат да се ползват и за

...
Устройствата от парламентарния вот могат да се ползват и за
Коментари Харесай

Сиела Норма: Устройствата от парламентарния вот могат да се ползват и за местния, ако се доработи софтуера

Устройствата от парламентарния избор могат да се употребяват и за локалния, в случай че се доработи софтуера. Това Веселин Тодоров, изпълнителен шеф на " Сиела Норма " пред bTV във връзка предстоящите местни избори наесен. Местният избор ще се организира на 29 октомври. 

Той добави, че машините за гласоподаване са потребни. Хартиената бюлетина може да бъде автоматизирана със скенери. 

Веселин Тодоров настоя разликата сред двата тура на локалните избори да се усили от 7 на 14 дни.

Проф. Михаил Константинов, някогашен шеф на " Информационно обслужване " уточни, че има задоволително брой хора, които ще гласоподават и на хартия, и на машина. " Ако машините бяха толкоз хубави, щеше да има ги има и в Европа, само че ги няма ", отбрани тезата си проф. Константинов срещу машините за гласоподаване и не се съгласи с мнението на Тодоров. 

Според него на локалните избори ще има проблеми - тук-там ще се гласоподава 5 пъти, като се прибавят и преференциите. Когато се мислеше въвеждане на машинно гласоподаване, локалните избори бяха изключени от това упражнение. Проблеми на локалните избори ще пораждат, каквито и машини да се сложат, уточни проф. Константинов. 

Той също е на мнение, че срокът за балотаж на локалните избори би трябвало да се удължи от 7 на 14 дни, съобщи настоящо.ком. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР