Устройствата на Apple заемат четири от първите пет местаНай-продаваният премиум

...
Устройствата на Apple заемат четири от първите пет местаНай-продаваният премиум
Коментари Харесай

iPhone 11 оглавява пазара на премимум смартфони

Устройствата на Apple заемат четири от първите пет места

Най-продаваният премиум смарт телефон през първото тримесечие е iPhone 11
(снимка: Apple)

Пазарът на така наречен премиум смарт телефони – устройства с цена над 400 $ – е намалял със забележителните 13% през първото тримесечие, което се дължи основно на пандемията COVID-19, сочи разбор на Counterpoint.

В същото време, както година по-рано, делът на премиум смарт телефоните остава на равнище 22% от всички продажби. А в парично изражение този сегмент съставлява 57% от всички доходи.

Повече от половината от сегмента на премиум смарт телефоните се пада на iPhone. Устройствата на Apple заемат четири от първите пет места и отреждат 57% дял на компанията, съгласно данните на Counterpoint.

Samsung управлява 19% от премиум сегмента, други 12% се падат на Huawei, до момента в който Oppo и Xiaomi взимат надлежно 3% и 2%. Всички останали компании имат общо единствено 7%.

Apple е номер едно на всички съществени пазари като се изключи Китай, където първа е Huawei. На други места картината е друга. Така да вземем за пример, в Северна Америка в челната петица с изключение на Apple и Samsung попадат Гугъл, OnePlus и LG, а в Латинска Америка Asus е на пето място.

Що се отнася до съответните модели, Apple още веднъж изпреварва останалите. Четирите най-популярни премиум смарт телефони са iPhone – моделът iPhone 11 заема 30% от всички продажби, още 9% се падат на iPhone 11 Pro Max, 7% на iPhone 11 Pro и 6% на iPhone XR. Петата позиция с 3% заема Huawei Mate 30 Pro 5G.

Статистиката по отношение на разделянето в самия премиум сегмент също е доста любопитна. Делът на устройствата с цена 400-600 $ пада от 37% на 32%, само че продажбите на смарт телефони на стойност 600-800 $ нарастват съвсем един и половина пъти! По-скъпите смарт телефони демонстрират спад.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР