Устойчивото уреждане на украинския конфликт е възможно само ако Киев

...
Устойчивото уреждане на украинския конфликт е възможно само ако Киев
Коментари Харесай

Руското МВнР: Мир може да има, само ако Киев спре военните действия и терористичните атаки

Устойчивото споразумяване на украинския спор е допустимо единствено в случай че Киев спре военните дейности и терористичните офанзиви, а западните страни спрат да помпат Украйна с оръжие ", е декларирала представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи РИА Новости, представена от „ Фокус “.

" Убедени сме, че в действителност всеобхватно, стабилно и заслужено споразумяване е допустимо единствено в случай че киевският режим спре военните дейности и терористичните офанзиви, а неговите западни спонсори спрат да напомпат въоръжените сили на Украйна “, е дала отговор Захарова на въпрос, оповестен на уеб страница на Министерството на външните работи на Руската федерация.

Тя е подчертала, че " би трябвало да бъдат доказани първичните основи на суверенитета на Украйна - нейният безпристрастен, самостоятелен и неядреен статут ".

" Новите териториални действителности, които се развиха вследствие на упражняването от жителите на новите съветски райони на правото на самоопределяне, залегнало в Устава на Организация на обединените нации, би трябвало да бъдат приети, демилитаризацията и денацификацията на Украйна, правата на нейните русковорещи жители и националните малцинства би трябвало да бъдат обезпечени в сходство с условията на вътрешното законодателство и интернационалното право “, е добавила тя.

" Убедени сме, че осъществяването на тези детайли е напълно отговорно за интернационалния мир и сигурност, за които Русия се бори “, е заключила Захарова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР