Устойчивото управление на водите е динамична цел, при която следва

...
Устойчивото управление на водите е динамична цел, при която следва
Коментари Харесай

Министър Карамфилова пред ООН: Трябва да отговорим ефективно на промените в околната среда

„ Устойчивото ръководство на водите е динамична цел, при която следва да бъдат регистрирани, както развитията на модерния свят, по този начин и измененията в околна среда. За да отговорим съответно и дейно на тази динамичност, би трябвало да вземем поради връзките сред опазването и потреблението на водата, изменението на климата, загубата на биологично многообразие, деградацията на почвите, замърсяването, ръководството на рисковете, свързани с метеорологичните условия и да се оправим с тези провокации по интегриран метод. “

Това съобщи министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова , която взе участие в Конференцията на високо ниво на Организация на обединените нации „ Вода за стабилно развиване “ в Ню Йорк.

Тя акцентира, че в България дейно се ползва интегриран метод при ръководството на водните запаси. В същото време рискът от наводнения е от значително значение в напъните на страната ни за реализиране на задачите за стабилно развиване, свързани с водите .

Министър Карамфилова показа и българския прогрес в осъществяването на задачите на Международното десетилетие за деяние „ Вода за стабилно развиване “ 2018–2028 година и работата по предпочитаните във водния бранш действия .

Тя сложи акцент върху продължаващата рационализация на водната инфраструктура и постигането на задоволително положително равнище на запазване на водите и потреблението им за гарантиране на непрекъснат достъп до задоволително количество качествена вода за благосъстоянието на популацията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР