Устойчиво расте броят на онлайн магазините в България, съобщиха от

...
Устойчиво расте броят на онлайн магазините в България, съобщиха от
Коментари Харесай

Кои са най-предпочитаните платформи за онлайн магазини

Устойчиво пораства броят на онлайн магазините в България, оповестиха от най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ. 

Според настоящи данни на компанията за този сегмент, основани на статистика от нейните сървъри, за последните 12 месеца, броят на онлайн магазините, хоствани от нея, се е нараснал с 19% по отношение на предходния интервал. Статистиката на СуперХостинг.БГ обгръща седемте най-популярни платформи за онлайн магазини и не включва така наречен къстъм създадени планове, както и някои по-малки платформи с пренебрежимо дребен брой съоръжения. Общият растеж при броя на инсталациите през последните три години пък е 37 %, показват още от компанията.

Към момента преди всичко измежду най-популярните платформи с осезаемо преимущество е OpenCart с 37.2% дял, сочат наблюденията на СуперХостинг.БГ.  

На второ място за същия интервал се подрежда Woo Commerce , което съставлява уголемение (т.нар. плъгин) за системата WordPress. Тя е с 29.5% дял на инсталациите, само че е водач по различен значим индикатор – най-голям напредък за последните три години от малко над 50 %.

На трета позиция по общ дял все още се подрежда Prestashop с 11.7%, следвана от Joomla Virtuemart с 8.4%, а челната петица се добавя от системата Magento с 5.7 %.

Към момента в международен мащаб решителен водач е WooCommerce. Онлайн магазините, основани на нея, са над 31 000 000, което е 28% от всички планове в света.

„ Отчитаме засилен интерес както от страна на одобрени компании, търсещи нови канали за продажби, по този начин и от започващи бизнесмени, чийто бизнес още първоначално е напълно онлайн основан. От ключово значение за позитивната наклонност е съществуването на отворени платформи, позволяващи елементарно създаване и поддържане на интернет магазини “, коментира Методи Дреновски, шеф на СуперХостинг.БГ.

Компанията регистрира и резистентен растеж в броя на клиентите на своята платформа Shopiko, предлагана като услуга, които към този момент са над 3000. С нея всеки искащ може да си сътвори пълностоен онлайн магазин за броени часове, без да има механически знания, а заплащането става посредством наличен месечен абонамент. Напоследък се следи и засилен интерес към платформите от вида „ програмен продукт като услуга, допълват още от  СуперХостинг.БГ.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР