Устойчиво и пълно равенство между половете може да бъде постигнато

...
Устойчиво и пълно равенство между половете може да бъде постигнато
Коментари Харесай

Нужна е култура на равенство между половете

Устойчиво и цялостно тъждество сред половете може да бъде реализирано само посредством култивирането на просвета на тъждество – във всички стадии и сфери на персоналния, професионален и публичен живот, насърчавана чрез осведомителни акции и насърчителни ограничения, съобразени със характерните характерности и потребности. Тъй като е въпрос на просвета, то не може да бъде реализирано посредством обособени политики и ограничения, само че изисква самопризнание и непрекъснат ангажимент от всички участници в обществото.

Това съобщи по време на министерската конференция, проведена от Чешкото председателство на Съвета на Европейския съюз „ Утрешна Европа: Равенство сред половете и стопанска система “ доктор Милена Ангелова, член на Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК)и основен секретар на Асоциацията на индустриаалния капитал в Блгария (АИКБ). Тя показа рекомендациите и заключенията на ЕИСК от мнението за усилване на равенството сред половете, поискано от чешкото председателство на Европейски Съюз.

Конференцията, която стартира в понеделник в Прага, събра представители на Европейска комисия, Европейския парламент, страните-членки на Европейски Съюз...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР