Устойчивата мода са дрехите, които служат дълго и влизат в

...
Устойчивата мода са дрехите, които служат дълго и влизат в
Коментари Харесай

Устойчивата мода: Маркетингов трик или отговорен бизнес?

Устойчивата мода са облеклата, които служат дълго и влизат в разнообразни комбинации, тъй че да не забравяме нашата персонална отговорност още веднъж. Ние като консуматори би трябвало да подадем сигнал, че не сме съгласни със статуквото на модата и изключително това на бързата мода.

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ международно приетата дизайнерка на висша мода Невена Николова, която участва на Световния стопански конгрес в Давос.

Тя прикани да бъдем действителни и доста целенасочени в дейностите си. Да използваме рационално и да купуваме умишлено, да употребяваме това, което имаме.
Ако забавим ритъма на пазаруване, това ще даде сигнал на промишлеността, че може би тя ще купува по-малко. Апелът ми към всички хора е да купуваме премислено да мислим дали тя във времето дали ще е устойчива.
Николова уточни, че всяка наша постъпка има мигновено отражение върху природата и въглеродният отпечатък и даде образец, когато купуваме нещо онлайн и по-късно го връщаме.

„ Модата влиза в полезрението на кръговата стопанска система и там едно от нещата, които са залегнали е това дизайнът на дрехата да е резистентен – да предстои на преправка, да има дълъг живот “, добави тя.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР