Установяването на собствеността върху руската църква изисква задълбочена проверка, анализ

...
Установяването на собствеността върху руската църква изисква задълбочена проверка, анализ
Коментари Харесай

Още не се знае чия е руската църква в София. Ще търсят крепостен акт от 1989 г.

Установяването на собствеността върху съветската черква изисква задълбочена инспекция, разбор на нормативна уредба и документи находящи се и отвън Агенция по вписванията (Държавен списък, Столична Община и др.), показват в прессъобщение от ведомството. От там показват още, че въпросът е отвън компетентността на Министерството на правораздаването и Агенцията по вписванията. 

 

След осъществена инспекция в Служба по вписванията - София се откри, че в Книга: Обстоятелствени инспекции, Том 13, Акт № 47, Дело 2557/1997 година от 23.07.1997г е вписан констативен нотариален акт за благосъстоятелност върху неподвижен парцел, добит по подаяние на земята, строителство на църквата и правоприемство от Руското царско дипломатическо агентство на Посолството на Руската Федерация. Видно от наличието на посочения констативен нотариален акт той е формиран по молба на посланика на Руската Федерация въз основа на крепостен акт № 11 от 07.11.1898 година

 

Въпросният крепостен акт не е обществено наличен и не се съхранява в архивите на Агенцията по вписванията. По закон той е предаден за предпазване в отдел “Териториален списък - София ”. 

В нотариалния акт не е разказано да са показани документи и доказателства във връзка с строителството и правоприемството сред Руското царско дипломатическо агентство и Посолството на Руската Федерация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg