Установяването на директна самолетна линия София - Чикаго е изключително

...
Установяването на директна самолетна линия София - Чикаго е изключително
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Директна авиолиния София - Чикаго е приоритет по който може да се работи

Установяването на директна самолетна линия София - Чикаго е извънредно разумно и е приоритет, по който в бъдеще може да се работи. Това сподели в предаването " Неделя 150 " заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев:

„ За мен доста значимо е да изпълним контакт, който да разреши България да да бъде опозната като дестинация, която предлага целия цялостен набор от туристически услуги и страна, която има доста добра традиция в браншове като хранително-вкусова индустрия, земеделие, фармация. Да не оставяме на страна и сферата на високите технологии. “

Георгиев е на работно посещаване в Съединени американски щати, което ще продължи до 7 март.

Емоцията в Чикаго е голяма, когато на националния празник си заобиколен от толкоз доста българи, а националният байрак се вее на главния площад „ Дейли плаза “, показа Георг Георгиев.

Сънародниците ни оттатък границата са доста по-чувствителни към протичащото се в България, тъй като доста от тях гледат напред в бъдещето предвид на това дали могат да намерят реализацията си назад в страната си, уточни още той. В рамките на отбелязването на националния празник 3 март в Чикаго ще има Фестивал на мартеницата и ще бъдат показани обичайни български занаяти.

Анализирайки решението на Вашингтон да вкара мита за вноса на стомана и алуминий и така наречен комерсиална война сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, Георг Георгиев съобщи, че би било пресилено да се приказва за икономическа война:

„ Търсенето на ползи не трябва да минава през нарушаването на непознатите. Европейският съюз със своя половин милиарден пазар, със своята покупателна дарба, със своите развити стопански системи, няма по какъв начин да бъде подценен като търговско-икономически сътрудник на Съединени американски щати. Именно пазарът е този, който съумява най-добре да балансира. “

Обиколката на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и на еврокомисарите Федерика Могерини и Йоханес Хан в страните от Западните Балкани демонстрира, че целта евроинтеграция на Западните Балкани към този момент стартира да се материализира, акцентира още Георг Георгиев.

В коментара си по договорката с ЧЕЗ Георгиев разясни, че протичащото се съгласно него не вреди на имиджа на страната и че тя се намира в доста добра външно-политическа форма. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР