"Установихме, че пациента го няма след като минахме за сутрешна

...
"Установихме, че пациента го няма след като минахме за сутрешна
Коментари Харесай

Лекарка разказа за наглото бягство на циганина с коронавирус от болницата

"Установихме, че пациента го няма откакто минахме за утринна визитация. След подробно търсене разбрахме, че него фактически го няма в цялата клиника ", съобщи доктор Лилия Пекова, която работи в инфекциозно поделение към Университетската болница в Стара Загора.
От лечебното заведение допуснаха, че мъжът е съумял да излезе при банкет на пациенти, тъй като входовете на болничното заведение през останалото време са затворени.
Припомняме, че 58-годишен гражданин на село Паничерево на 11 април вечерта бил превозен в Клиника по инфекциозни заболявания при УМБАЛ „ Проф.д-р Стоян Киркович “ – Стара Загора, с изявени признаци на коронавирусна зараза и голям брой съпътстващи болести. Същият бил признат за интензивно лекуване и след осъществени проучвания е потвърдено заболяване COVID-19.
Вчера обаче пациентът е избягал от болничното заведение с такси в селото. Малко по-късно през вчерашния ден здравният министър затвори Паничерево. Днес ще се изследват всички контактни с беглеца. Ето какво се случва с таксиджията, возил циганина с ковид, избягал от болница "Клиниката е здравно заведение, а не затвор. Не съм допускала, че човек с обикновено схващане в зрелост да избяга с такава рискова болест. Оставил е зад себе си толкоз контактни хора ", сподели още тя. "Днес ще се видят резултатите на пациента, който избяга. Няма по какъв начин да изпишем пациент с позитивна ковид проба ", приключи доктор Лилия Пекова.

Снимката е илюстративна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР