Установено е, че съветник на български премиер е съгласувал позицията

...
Установено е, че съветник на български премиер е съгласувал позицията
Коментари Харесай

Съветник на бг премиер е съгласувал позиция на МВнР с гражданин на РСМ

Установено е, че консултант на български министър председател е съгласувал позицията на Министерство на външните работи с македонски жител в хода на преговорния развой на РСМ с Европейски Съюз. Това разгласи ръководителят на ДАНС Пламен Тончев по време на чуването на ръководителите на службите в пленарната зала.

Има формирано досъдебно произвеждане по случая, сподели още шефът на ДАНС.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ допусна, че Весела Чернева е съветникът, против която има досъдебно произвеждане, тъй като тя " се е разправяла с македонците ”. Ще се вземат ли ограничения против Петков и Василев, в случай че те са ѝ дали тези поръчения? ", попита Йорданов.

Позицията е трябвало да показа министър Генчовска, изясни Тончев. Хамид Хамид от Движение за права и свободи също повтори, че се допуска, че съветникът, от който е изтичала класифицирана информация към РСМ, е Весела Чернева.

Председателят на ДАНС отхвърли да назове името на съветника на премиера. Тончев добави, че е открито заличаване на информация от компютъра на служителя, против който има формирано досъдебно произвеждане, която след това ДАНС е възстановила.

Съветникът е дал българската национална позиция на непознат чиновник в РСМ. Действията на това лице не са били без координиране с неговите началници. На въпрос Пламен Тончев съобщи, че министри от постоянния кабинет несъмнено не са работили за националния интерес.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР