Установени са причините за инцидента с военен самолет МиГ-29 край

...
Установени са причините за инцидента с военен самолет МиГ-29 край
Коментари Харесай

Военна прокуратура за инцидента край Шабла: Установени са причините за инцидента с падналия изтребител МиГ-29

" Установени са аргументите за случая с боен аероплан МиГ-29 край Шабла, при който почина майор Валентин Терзиев ", сподели представителят на Военно-окръжна прокуратура-София капитан Евгения Деянова.

„ В резултат на събраните доказателства е повдигнато обвиняване на настоящ офицер от БА за това, че на 9 юни 2021 година по време на провеждането на тактическо образование при упражнението, изпълнявано от майор Терзиев, заради немарливо осъществяване на правно-регламентирана активност и макар зародилата тежка, рискова обстановка, вместо да забрани стрелбата, е заповядал снишаването на пилотирания от майор Валентин Терзиев аероплан под регламентираната минимална височина за такива полети от 4 000 м., за която височина само е бил квалифициран майор Терзиев. В резултат на това е настъпило рухване и цялостното разтрошаване на самолета в Черно море, както и последвалата гибел на водача ”, сподели още кап. Деянова.

Тя заяви, че в обвиняването са включени и материалните вреди, които Министерството на защитата е понесло в размер на към 9 млн. лева

По-рано през днешния ден брачната половинка на починалия боен водач край Шабла Валентин Терзиев изрази възмущението си от повдигнатото обвиняване на полк. Орлов по случая със гибелта на майора и написа пост във Facebook, че в тази ситуация е забъркан и различен човек, който е по-отговорно лице, само че не е привлечено в хода на производството.

Запитана за тези думи на брачната половинка на майор Терзиев, кап. Евгения Деянова не даде повече информация, като сподели, че " това е всичко към сегашния миг и всеки може да направи такива мнения ".

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР