Установени са превишения на нормите по показател серен диоксид в

...
Установени са превишения на нормите по показател серен диоксид в
Коментари Харесай

Глобяват ТЕЦ Брикел заради обгазяване със серен диоксид

Установени са превишения на нормите по индикатор серен диоксид в Гълъбово в събота и неделя, оповестяват от Министерство на околната среда и водите.

Това сочи разбор на данните, постъпващи в Националния координационен център (НКЦ) към Министерство на околната среда и водите от националната система за мониторинг за качеството на атмосферния въздух.

Такъв е казусът с превишенията, установени на 11 и 17 април.

По тази причина на 24-25 април министърът на околната среда и водите Емил Димитров персонално посети региона на града, където откри нерегламентирано изпускане на неорганизирани излъчвания от прозорците на постройката на централата и от високия комин на Топлоелектрическа централа " Брикел " . Констатираното замърсяване на атмосферния въздух министърът е документирал със снимков и видеоматериал.
 Топлоелектрическа централа
Топлоелектрическа централа " Брикел " прави станция за премерване на въздуха в Гълъбово

Според шефа дейностите на институциите ще доведат до огромни загуби

По тази причина на 26 април екоминистърът разпореди спомагателна незабавна инспекция, осъществена от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора. Резултатите от нея удостоверяват, че от централата се изпускат нерегламентирано излъчвания през покрива на котелен завод в нарушаване на комплексното позволение. Друго нарушаване на изискване в комплексното позволение е установената работа на високия комин, който може да работи единствено при прекъсване и стартиране на котлите и при спешни обстановки, каквито все още на инспекцията не са оповестени от оператора.

За двете нарушавания от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Стара Загора са формирани два акта на оператора. Съгласно наредбите на Закон за опазване на околната среда глобата може да бъде от 10 000 до 500 000 лева

Припомняме, със серен диоксид е от години.

През септември 2019 година бе издадена и на горивната апаратура за произвеждане на топлинна сила на Топлоелектрическа централа " Брикел ", поради открито потребление на забранен тип гориво - биомаса .

По-късно от Топлоелектрическа централа " Брикел " се ангажираха да изградят
 В Гълъбово отново обгазени със серен диоксид
В Гълъбово отново обгазени със серен диоксид

Източник са четирите ТЕЦ-а от " Марица Изток "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР