Установени са имената на 130 от подслушваните по време на

...
Установени са имената на 130 от подслушваните по време на
Коментари Харесай

Парламентът установи 130 от подслушваните по време на протестите

Установени са имената на 130 от подслушваните по време на митингите предходната година. Това заяви ръководителят на краткотрайната комисия за следствие на полицейско принуждение Николай Хаджигенов. Не е допустимо обаче да бъде оповестено кои са те, защото това е класифицирана информация. Хаджигенов изясни, че комисията не е съумяла да откри метод да се вдигне грифът " Секретно ".

Според него подслушваните и следените са общо 934 души. Сред тях има петима публицисти, прокурори, съдии, генерали от запаса, политици и ръководители на неправителствени организации. Установените изрично обаче са единствено 130, защото комисията не е имала задоволително време за изследвания.

Следенето на протестиращи е правено в границите на следствие за протест и насилствена промяна на властта, по което е обвинен хазартният необут Васил Божков. За това дело прокуратурата призна едвам преди няколко седмици. От държавното обвиняване обаче настояват, че задачата на следствието в никакъв случай не са били протестиращите жители, а група към Божков, която се опитвала да радикализира недоволството.

Докладът от работата на комисията за следствие на полицейско принуждение няма да бъде утвърден от Народното събрание, защото има гневна опозиция против рекомендациите, изясни още Хаджигенов. Комисията предлага шефът на НСО Емил Тонев да бъде отхвърлен поради подозрения, че службата е унищожила записи, на които по какъв начин служители на реда бият задържани протестиращи.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР