Установени са дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите, заяви

...
Установени са дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите, заяви
Коментари Харесай

Петков-Нинова открадна милиони през „мъртви души”, уж украински бежанци: МВР

" Установени са дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите, ” съобщи по време на блиц парламентарния надзор министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. " Проверка на Министерство на вътрешните работи е потвърдила, че в някои от хотелите  са настанявани  над 1,5 пъти повече хора от оптималния потенциал, както и деца, които не са се родили, и хора, които не са влизали в България ”, регистрира юристът. Всички материали по хипотетичната скица от времето на кабинета Петков-Нинова към този момент са предоставени на прокуратурата, стана ясно от думите му.

" Понякога се касае за хотели, няколко, благосъстоятелност на един и същи човек, който няма по какъв начин да не знае, че тези бежанци по едно и също време се намират на 3 разнообразни места, които са под негов надзор. Оттам насетне се стига до парадокса в хотели, които имат цялостен потенциал, да има настанени лица над веднъж и половина повече от оптималния потенциал на хотела ”, уточни Демерджиев.

" Има настанени лица, които, видно от системата на гранична полиция, не са обитавали в България. Това, което направихме в взаимни диалози, в това число и с украинския дипломат, е да идентифицираме и да разграничим бежанците - хората в потребност, от " туристите ”, пристигнали да почиват в България ” , добави той.

" Ще кажа единствено, че при първата физическа инспекция, която извършихме по хотелите, установихме почти 3 хиляди души по малко от 12 хиляди, които трябваше да се намират там ”, регистрира още министърът. Напомняме, че кабинетът Петков-Нинова заложи по 40 лева дневно за всеки настанен украински жител. Така са крадени милиони лева на месец, а в първите месеци на войната бежанците стигнаха 6-цифрена стойност като брой.

На този декор хотелиерите още изчакват страната да им разплати разноските, направени за украинските бежанци.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР