Установена е самоличността на застреляния в Истанбул българин, предаде БНТ.

...
Установена е самоличността на застреляния в Истанбул българин, предаде БНТ.
Коментари Харесай

Има информация за самоличността на застреляния в Истанбул българин

Установена е самоличността на убития в Истанбул българин, съобщи Българска национална телевизия. Според локалните медии, става дума за Милен Бахчеванов, който е дошъл в страната на 14 януари.

Припомняме, по-рано беше обявено, че наш съотечественик на 32 години е нахлул предходната вечер в заведение в квартала " Байрам Паша ", като е размахвал мачете и се е опитал да вземе заложници. След като опитите на полицията да договаря с него са претърпели крах, той е бил прострелян от чиновниците на реда и откаран в болница, където е умрял от кръвозагуба.

Генералният консул на България в Истанбул Ангел Ангелов разяснява, че към момента няма цялостна изясненост по случая.

" Информацията, която в началото получихме беше единствено от медиите. Впоследствие предприехме дейности по приемане на по-подробни данни от локалните управляващи. Изпратили сме и публично питане. Заради воденото следствие формалната информация все още е напълно нищожна. Инцидентът е извънредно противен. Не е открито досега и къде е обитавал нашият жител от влизането си в Турция до снощните дейности. Турската полиция работи извънредно оперативно. По предписание редки са сходни произшествия с наши жители в Турция. Явно всичко е в резултат на обществения профил на българския жител. " - уточни консулът.

Инцидентът е станал малко след 23 ч предходната вечер. Мъжът се е качил се на втория етаж на заведението, барикадирал е стълбите и е почнал да чупи всичко към себе си. На мястото са пристигнали екипи на полицията, пожарната и незабавната помощ. Най-напред са се пробвали да го обезвредят с водна бликам, след което полицията нахлула в заведението.

Заради несполучливите договаряния с българина силите на реда са употребявали и сълзотворен газ. Мъжът изпаднал в суматоха и ранил един човек в ръката. В отговор полицията е разкрила огън и го е ранила в крайници, с цел да го обезвреди.

Според изявления в турски медии, мъжът е имал здравословни проблеми.

Министерство на вътрешните работи популяризира известие, че 32-годишният българин е с няколко престъпни прояви - за безчинство, обири и грабежи. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР