Установен е извършител на земекопни дейности, засягащи крайбрежната ивица в

...
Установен е извършител на земекопни дейности, засягащи крайбрежната ивица в
Коментари Харесай

Разбра се чий багер копае в залива Вромос

Установен е причинител на земекопни действия, засягащи крайбрежната линия в региона на залива Вромос, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проверката на институциите на място е осъществена след подаден сигнал, че екскаватор копае върху парцел държавна благосъстоятелност, намиращ се в източната част на залива, в региона на някогашните парцели на военното отделение в Черноморец. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация /ОУ/ в Бургас.

В сигнала до Областната администрация е прибавен и снимков материал, от който се вижда екскаватор да копае и да нарушава крайбрежната линия, посочи Светла Кралева от пресцентъра на ОУ.

Според данни на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Бургас изпълнителят на земекопните действия е юридическо лице, което е дало показания пред органите на Министерство на вътрешните работи.

Очаква се в къси периоди шефът на Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите - Бургас да се произнесе по проблема, прецизираха от ОУ. От там осведомиха, че за определяне обсега на нарушаването общинската администрация в Созопол е почнала геодезическо замерване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР