Установен е и неговият приятел, с когото са пращали мейли

...
Установен е и неговият приятел, с когото са пращали мейли
Коментари Харесай

Втори задържан у нас за имейлите за бомби

Установен е и неговият другар, с който са пращали мейли и са основали канал в Telegram

ГДБОП задържа още един адресант на имейли за бомби в учебни заведения, оповестява БНР. Арестуваният е 16-годишен възпитаник. Той е изпратил имейли със закани за сложени взривни устройства в учебни заведения в четири града в страната.

Младежът е арестуван в Пловдив. Установен е и неговият другар, с който са пращали мейли и са основали канал в Telegram.

На 31 март до няколко обществени мейл адреса и до мейла на ГДБОП са изпратени известия за сложени взривни устройства във всички учебни заведения в Пловдив, Ямбол, София и Бургас.

За разкриването на подателя са изискани данни от британска компания от чиито сървъри е изпратен заплашителния мейл. Установено е, че пощенската кутия е основана няколко часа преди изпращането на мейла. Така се стигнало до ареста на момчето.

Ден по-рано бе задържан и 17-годишен възпитаник в София, която съобщи, че е изпратил заплашителните мейли, тъй като не му се стъпало на учебно заведение, предава news.bg.

Припомняме, че през миналите дни десетки учебни заведения в страната получиха сигнали за сложени взривни устройства на електронните си пощи. Зачестилите сигнали породиха опасения за сигурността в деня на изборите. Министерство на вътрешните работи образува междуведомствена група, която да създаде указания за деяние при сигнал за бомба.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР