Успяхме да пречупим последната вълна на коронавируса, но зелените сертификати

...
Успяхме да пречупим последната вълна на коронавируса, но зелените сертификати
Коментари Харесай

Кацаров: Успяхме, пречупихме вълната! Зелените сертификат, обаче остават

Успяхме да пречупим последната вълна на ковид, само че зелените документи би трябвало да останат. Това съобщи здравният министър доктор Стойчо Кацаров.

„ Пречупихме вълната, броят на инфектираните понижава, броят на приетите в болница също. Успяхме, зелените документи си свършиха работата, най-важното е, че хората го възприеха. Приеха ги и го съблюдават. Този способ би трябвало да продължи, до момента в който не се имунизира по-голямата част от популацията Това е най-тежката вълна до момента с най-вече инфектирани хора и протича най-тежко, все пак успяхме да я пречупим без да прилагаме локдаун “, сподели още Кацаров пред Нова телевизия.

Според него би трябвало да се използваме този „ прозорец “ със спад на случаите преди нова вълна, с цел да може да се имунизират от ден на ден хора.

„ Колкото повече хора се имунизират, толкоз по-бързо ще излезем от тази обстановка “, съобщи министърът.

Той съобщи, че още 10-15 дни ще има и висок брой смъртни случаи, като по-късно се чака спад и при техния брой.

Кацаров отговори и на въпрос къде е държавният здравен контрольор доктор Ангел Кучнев.

„ Д-р Кунчев е в болнични от два месеца, не е бил спор с мен. Слава богу, справихме се и без него. Искам да благодаря на проф. Мира Кожухарова, поради нейните препоръки се справихме толкоз добре “

Той е безапелационен, че не би взел участие в постоянно държавно управление, а е приел ангажимент само за постоянния кабинет. Според него би трябвало да има визия за огромна промяна в здравната система.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР