Успяхме да постигнем и още едно решение – да няма

...
Успяхме да постигнем и още едно решение – да няма
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Няма да има банкови такси при тегленето на сумите от заплатата

" Успяхме да реализираме и още едно решение – да няма банкови такси при тегленето на сумите във връзка с работната заплата “, сподели Теменужка Петкова от ГЕРБ-СДС в предаването „ Лице в лице “ по бТВ по отношение на решението на Народното събрание компаниите, които имат над 100 чиновници да изплащат заплати единствено по банков път.

По думите ѝ казусът с неналичието на ПОС терминали в някои обитаеми места е разискван и се подхващат дейности, тъй че той бъде отхвърлен.

Петкова се надява бюджетът, който следва да бъде признат, да е в полза на хората.

„ Този бюджет няма по какъв начин да реши нито един сериозен проблем в обществото, само че той е нужен, с цел да може България да работи обикновено. Добрата страна на този бюджет е, че е с препоръчан недостиг от 3% от Брутният вътрешен продукт на страната, това е едно от главните условия за участие на България в еврозоната. По отношение на бюджет 2024 ще бъдем извънредно прецизни, ще съблюдаваме строго целия развой по бюджетната процедура, ще чакаме промени “, сподели тя.

Петкова изясни, че с ПП-ДБ са имали разнообразни визии по отношение на повишението на събираемостта на приходите, изключително в региона на енергетиката.

„ По отношение на това по какъв начин би трябвало да се гледа на енергийния бранш и дали да продължи мярката, обвързвана със събирането на спомагателни доходи във фонд „ Сигурност “ от производителите на електрическа сила. Другата тематика беше обвързвана със средствата, които още веднъж би трябвало да постъпят във фонд „ Сигурност “ на електроенергийната система, средства, които не са усвоени по оперативните стратегии - 350 млн. евро. Нашата визия беше, че те би трябвало да останат напълно във фонда, а не както беше препоръчано от финансовото министерство – посредством трансфер да отидат в бюджета “, добави Теменужка Петкова.

По думите ѝ ГЕРБ са се договрили с Политическа партия и Демократична България, преформатирали са някои препоръчани ограничения и все още всичко върви обикновено.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР