Успяхме да наложим приоритета си на срещата на върха в

...
Успяхме да наложим приоритета си на срещата на върха в
Коментари Харесай

Софиянски: Шенген трябваше да е приоритетът на срещата на върха в София

Успяхме да наложим целта си на срещата на върха в София. Дали обаче присъединението на Западните Балкани е нашият приоритет или има и по-важни цели? Шенген трябваше да е главният приоритет. Това сподели някогашният длъжностен министър председател и някогашен кмет на София Стефан Софиянски, изтъквам от Канал 3.

Европа би трябвало да реши вътрешните си проблеми и тогава да мисли за присъединение, счита още той. Шенген е една разлика сред жителите на Европейски Съюз и по тази причина трябваше да се сложи тази тематика. Българските политици дефинираха неверно целите. Много по-важно беше да се изгладят вътрешните проблеми и Шенген да отпадне, добави някогашният длъжностен министър председател. За АЕЦ " Белене " сме изпуснали всички периоди и планът няма да може да се развие. Той трябваше да се развие при влизането на България в Европейски Съюз. Изпуснахме и " Южен поток ". Ние сме си отговорни, трябваше да се наложим за " Южен поток ". Сърбия, Австрия и Италия също имаха интерес и можеха да се наложат " Южен поток ", уточни Софиянски.

Трябва непременно да влезем в еврозоната. В икономическо измерение обаче би трябвало да се приготви стопанската система и жителите. Икономиката е първата, която ще понесе удара и по тази причина тя би трябвало да се приготви, по тази причина и тя би трябвало да има растеж. Така не би трябвало да има смяна в цените. Смятам, че първо би трябвало да излезем от валутния ръб и Централната банка да разгласи курса на българския лев. Трябва да се търси удобен курс за лв.. Това е единственият метод да се качи стандартът на хората. Трудно е да се каже дали ще е лев-евро, банката го пресмята, това са комплицирани процеси,заяви още някогашният столичен кмет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР