Успешното приключване на проекта Северен поток-2 вече не предизвиква съмнение.

...
Успешното приключване на проекта Северен поток-2 вече не предизвиква съмнение.
Коментари Харесай

Газ покрай Украйна: Норвегия иска да помогне на Русия да прокара „Северен поток 2”

Успешното привършване на плана „ Северен поток-2 ” към този момент не провокира подозрение. Строителите на тръбопровода, на първо място „ Газпром ”, съумели да привлекат като подизпълнител норвежката компания Kvaerner, в която 20% от капитала принадлежи на страната, заяви ria.ru. Затова нейното включване в работата провокира гнева на Киев, който упреква скандинавците в „ изменничество ”. Норвегия обаче не членува в Европейски Съюз и заради това си разрешава да води релативно независима политика. Сключването на контракта с Kvaerner е триумф за съветския бизнес. Норвежката компания ще даде на „ Северен поток-2” свои ноу-хау и ще работи в покрайнините на Санкт Петербург и Виборг. Скандинавците на собствен ред дават обещание да привлекат към съдействие съветски подизпълнители.

От политическа позиция договорът сред Kvaerner и компанията „ Северен поток-2 AG” в която влага „ Газпром”, придава на плана нов подтик. Kvaerner е доста известна компания с ненакърнена известност по отношение на работа в морето. Включването на един от приетите водачи в бранша към плана е значимо и в морално-психологически проект, настояват специалисти, обобщава ria.ru.

През 2017 година Съединени американски щати взеха решение да глобяват всяка компания, сътрудничеща с съветски енергийни планове, само че норвежките управляващи дадоха да се разбере, че не се боят.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР