Успешно продължава своята работа Дневния център за подкрепа на деца

...
Успешно продължава своята работа Дневния център за подкрепа на деца
Коментари Харесай

Дневният център за подкрепа на деца с увреждания в Бяла Слатина успешно продължава дейността си /снимки/

Успешно продължава своята работа Дневния център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии в Бяла Слатина. 
Социалната услуга е основана по план BG05M9OP001-2.019-0004-C01, финансиран от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд. След привършване на плана, активността на Центъра не е серпантина. С Решение на Общински съвет, обществената услуга става делегирана от страната активност от 01.10.2023 година Работата започва с цялостен потенциал от 30 консуматори.  
Предоставят се целодневни, почасови и консултативни услуги на деца с разнообразни увреждания от 0 до 18 години за дневна и почасова грижа. Това включва превоз от и до дома, обяд, отмора, работа със експерти и образуване на свободното време в Центъра за полудневна или целодневна грижа.
В Дневния център работят 15 чиновници и експерти - психолог, логопед, рехабилитатор, възпитател, трудотерапевт, четирима детегледачи, здравна сестра, хигиенист, водач и двама обществени служащи. Целта на услугата е общественото включване на тези деца и фамилиите им. В града, това е единствената опция на затворения живот у дома за специфични деца. Тук получават гратис нужната им профилирана грижа и топло отношение денем.  
Услугата разполага със личен микробус, който е особено оборудван за транспорт на лица с увреждания. 
Дневният център работи от четири години, само че към този момент всички деца демонстрират важен прогрес в развиването си, с помощта на специфичните грижи, които получават. 
За интервала от 2019г. до този миг, от поддръжката на Дневния център са се възползвали 102-ма консуматори. 
Приятната среда и грижата на чиновниците, както и постиганите резултати, вършат Дневния център мечтано и желано място за потребителите на услугата. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР