Успешно приключи командно-щабното учение с войски за реално действие „Морски

...
Успешно приключи командно-щабното учение с войски за реално действие „Морски
Коментари Харесай

Формирования от ВМС повишиха подготовката си по време на учението „Морски щит - 2023“


Успешно завърши командно-щабното обучение с войски за действително деяние „ Морски щит-2023 “, което Военноморските сили(ВМС) организираха от 30 май до 9 юни 2023 година

Тактическото формирование на патрулните сили извърши задания по надзор на корабоплаването, търсене и следене на подводница, отбрана от офанзивите на въздушен съперник с присъединяване на самолети от състава на Военновъздушните сили.

Екипажите организираха тренировки за приемане и предаване на товари по отвесен прийом от вертолет от състава на Военноморски сили и осъществяване на бордова инспекция на кораб-нарушител. Отработени бяха и дейности по образуване на защитите и отбраните на група кораби при прехода им на море и на незащитена котвена стоянка.

Тактическото формирование на противоминните сили организира дейности по търсене и заличаване на дънни и котвени морски мини благодарение на корабни тралове и подводни управляеми апарати. Корабите от състава на формированието организираха и учения по оказване на помощ и буксировка на аварирал транспортен съд със лични сили и средства, приемане и предаване на товари по отвесен прийом от вертолет на Военноморски сили и отразяване на асиметрична опасност от дребни бързоходни лодки.

Тактическото формирование на спомагателните сили извърши задания по осветление на подводната конюнктура в назначен регион с присъединяване на водолази от състава на Военноморски сили и отдалечено управляеми подводни апарати. Бяха отработени процедури по гасене на пожар на транспортен съд, тренировки по товарене и разтоварване на войски и бойна техника от състава на Сухопътните войски на борда на транспортен съд.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР