Успешно приключи избутването на последния 21-ви сегмент от платното за

...
Успешно приключи избутването на последния 21-ви сегмент от платното за
Коментари Харесай

Готова е конструкцията и на платното за Кулата на виадукта при тунел „Железница“ на АМ „Струма“

Успешно завърши избутването на последния 21-ви сегмент от платното за Кулата на виадукта, който се построява преди тунел „ Железница “ на, пътувайки от столицата към Гърция.

Виадуктът се строи по новаторска за България технология – потактово избутване на горното строене с хидравлични крикове. Характерното при нея е, че се употребява работна площадка за разработване на обособените детайли, които с хидравлична система се повдигат и избутват напред, като всеки един детайл се инсталира пред готовия. Всички строителни работи се правят без прекъсване на интензивния трафик по Е-79. През октомври м. година беше построено платното за столицата. След това строителите започнаха работа по платното за, като задачата е мостовото оборудване да бъде приключено през декември 2021 година

Мостът минава над 6 трудности – р. Струма, път Е79, съществуващата и бъдещата жп линия, общинския път и над обслужващия път на тунела. Платното за Кулата е с дължина 510 м, а за София - 560 м. Височината на оборудването в другите елементи е сред 10 м и 18 м, а дистанцията сред колоните е в порядъка от 45 до 60 м.

Напредва работата и по прокопаването на тунел „ Железница “ – най-дългият пътен тунел, изграждан до момента в България, с дължина към 2 км. Пробивът на тунел „ Железница “ е приключен и сбойката за лява тръба бе на 23 февруари т. година, а за дясната на 27 февруари т. година Изпълнени са всички комбинирани спешни ниши в двете тръби. Прокопани са и 6-те спешни свързващи галерии – 2 автомобилни и 4 пешеходни. Тунелът се построява по нов австрийски способ като се прокопаваха към метър и половина - два във всяка тръба и посока на денонощие, а незабавно по-късно се прави първичната обшивка на оборудването с крепежни детайли, пръскан бетон и анкери. Строителните действия започнаха през октомври 2019 година и на обекта се работи непрекъснато, без почивен ден, като задачата е той да приключи през март 2022 година Тунелът ще бъде със системи за енергоефективно осветяване, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, умна система за ръководство на трафика, спешни SOS кабини, аудио и радио обявяване, електронна система за надзор на достъпа и т. н. В подучастъка се построяват площадка за хеликоптери, два моста над Суха река, които са надлежно 108 м и 18 м, подпорна стена и други

Проектът за строителството на тунел „ Железница “ на Автомагистрала „ Струма “ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година Участъкът е с обща дължина 4,4 км и е разграничен в 3 подучастъка, включително тунелът, и обслужващ път от двете страни на оборудването. Отсечката преди тунела, пътувайки от София към Кулата, в която е и виадуктът, е с дължина 720 м, а тази след него е 1,4 км. В тази права се построява спешна връзка, която при настъпване на непредвидена обстановка в тунела ще може да води придвижването в посока София по път Е79.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР