Успешно приключи данъчна кампания 2019 г. Над половин милион данъчни

...
Успешно приключи данъчна кампания 2019 г. Над половин милион данъчни
Коментари Харесай

Приключи данъчната кампания на НАП. Над 50% от декларациите подадени онлайн

Успешно завърши данъчна акция 2019 година Над половин милион данъчни заявления от жители са подадени към края на работния ден на 30 април, сочат данните на Национална агенция за приходите, съобщи Нова тв. Електронната система за обявление на приходите ще продължи да действа до среднощ, допълват от приходното ведомство.

Повече от половината данъчни заявления за приходите на физическите лица са подадени по интернет с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите или електронен автограф, като 2019 е първата година, в която електронните формуляри са повече от хартиените. От началото на годината досега посредством електронната система за заплащане (т.нар. виртуален POS) и посредством физическите POS терминали в офисите на Национална агенция за приходите са платени над 70 млн. лева без такси.

От приходната организация оповестяват още, че през 2020 година декларирането на приходите ще бъде доста по-лесно за хората, които имат ПИК или електронен автограф. Тогава всички приходи от трудов контракт, както и хонорарите и възнагражденията по цивилен контракти, ще бъдат авансово попълнени от Национална агенция за приходите в данъчните заявления на жителите и те ще имат опция да ги прегледат, поправят и добавят при потребност.

„ Отчитаме сполучлива данъчна акция 2019 година Благодаря на сътрудниците в Национална агенция за приходите за професионализма и предстоящо положителния резултат. Виждаме ясна наклонност на растеж на електронното обявление и заплащане, ще продължим да работим за рационализиране на електронните услуги “, сподели в края на акцията шефът на „ Обслужване “ в Национална агенция за приходите Боряна Георгиева.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР