Успешно е приключила спасителна акция по издирване на ловци, изгубили

...
Успешно е приключила спасителна акция по издирване на ловци, изгубили
Коментари Харесай

Откриха ловците, изгубили се в гора край с. Бяла река

Успешно е завършила избавителна акция по търсене на ловци, изгубили се в гора край село Бяла река. Те били на излет край селото, само че объркали пътеката. Междувременно метеорологичните условия се влошавали с всяка минала минута.

Издирването почнало по сигнал, постъпил в 21.44 часа нощес в дежурната част на Пожарна сигурност и отбрана на популацията в Шумен. Незабавно към мястото, разказано в сигнала, били ориентирани екипи от районните противопожарни служби във Върбица и Шумен.

Малко след 3.30 часа издирването било прекъснато поради гъста мъгла и пороен дъжд. Спасителните дейности били възобновени в ранните утринни часове през днешния ден. На помощ на спасителите се притекли ловци и горски чиновници.

Тази заран с търсените била открита връзка посредством мобилен телефон, те съобщили, че са живи и здрави. Дадени са им инструкции да не напущат мястото, на което са локализирани. Малко преди 10.30 часа до тях са стигнали избавителните екипи.

Мъжете са в положително общо положение, ще им бъде осъществен медицински обзор. В акцията по спасяването са взели участие към 80 души - пожарникари, горски чиновници, ловци от дружинката на село Бяла река. Директорът на РДПБЗН и началник на избавителната интервенция комисар Иван Иванов благодари на всички, отзовали се и оказали помощ при издирването на ловците.
тагове ловджия гора избавителна акция
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР