Успешния модел за развитие на индустрията в Пловдив и областта,

...
Успешния модел за развитие на индустрията в Пловдив и областта,
Коментари Харесай

Стефан Стоянов обсъди индустрията в Пловдив с новия търговск...

Успешния модел за развиване на промишлеността в Пловдив и региона, както и възходящия капацитет на ИТ и аутсорсинг секторите в града разискаха на работна среща зам.-кметът Стефан Стоянов и новият търговски консултант при Австрийското посолство Филип Купфер. Това е първата публична аудиенция на Купфер в Пловдив.



„ Пловдив се разраства с доста бързи темпове, има повече от 20 000 регистрирани чужденци от целия свят, които живеят и работят в града. Тук се намира и най-големият промишлен център в България и един от най-големите в Югоизточна Европа, с над 74 000 заети в производството “, разяснява Стоянов. Той добави, че Тракия икономическа зона е едно от най-популярните места за вложения, с водещи интернационалните компании, и продължава да разкрива от ден на ден работни места.



В края на юли пловдивският производител на колела “Макском” разгласи строителството на нов цех в партньорство с австрийския колос Pierer Group – водещ производител на мотоциклети и мотори, част от който са KTM, Husqvarna и GasGas. Инвестицията планува в Пловдив да бъде построена фабрика за електрически колела и други двуколесни електрически транспортни средства, което ще даде мощен подтик на локалната стопанска система и новата българска промишленост.

Друг главен акцент на срещата беше тематиката за образованието. Купфер остана впечатлен от дигитализацията на образователния развой в Пловдив и изяви предпочитание персонално да прегледа по какъв начин протича той в учебните заведения при идната си аудиенция.

Той показа още, че почти 35 000 са българите в Австрия като измежду тях са и доста български студенти.

„ Това е един превъзходен продан сред нашите народи – в обществен и стопански проект, и прелестен метод да затвърдим българо-австрийската връзка “, добави Купфер.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР