Успешни спортисти от Кърджали бяха част от днешния Европейски ден

...
Успешни спортисти от Кърджали бяха част от днешния Европейски ден
Коментари Харесай

Успешни кърджалийски спортисти се включиха в Европейския ден на спорта в първото светско училище в родопския град

Успешни спортисти от Кърджали бяха част от днешния Европейски ден на спорта в първото светско учебно заведение в родопския град – СУ „ Отец Паисий “. Сред тях бяха европейският вицешампион по бокс Ергюнал Себахтин, бронзовият медалист от международното състезание по екипировъчен трибой в Литва Радостина Лулова, първенецът по санда - Руфат Ибрям, Александър Пеловски от състезателен клуб Юнак, Иван Тончев от футболен клуб „ Арда 999 “.

Заедно с представители на клубовете си, спортистите направиха пред учениците къси демонстрации на типовете спорт и насочиха пожелания към децата.

„ Спортът е нещо хубаво и потребно и дали ще се занимавате с него професионално, дали като фенове, най-после ще постигнете един резултат и той ще е триумф и здраве “, сподели състезателят по бокс Ергюнал Себахтин.

„ Тренирайте, пробвайте разнообразни спортове, до момента в който намерите този, който ви радва най-вече “, предложи Руфат Ибрям.

А самите ученици на учебното заведение със 111-годишна история демонстрираха умения по футбол, тенис на маса, тенис на корт, лека атлетика, баскетбол, национална топка.

“Училище сме с природо-математическа устременост и естествените науки са значими за нас, а те кореспондират със спорта, със здравето. Важно е всяко едно дете с изключение на да учи, да има доста спортни интензивности ”, сподели пред учениците шефът на учебното заведение Теодора Богданова.

Тя акцентира значимостта на здравословния метод на живот и напомни, че учебното заведение годишно прави по няколко акции през годината, свързани със спорта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР