Успешна е операцията на малтретираното дете от Пловдив. Операцията на

...
Успешна е операцията на малтретираното дете от Пловдив. Операцията на
Коментари Харесай

Успешна е операцията на малтретираното дете от Пловдив

Успешна е интервенцията на измъчваното дете от Пловдив. Операцията на 5-годишното измъчвано дете е минала сполучливо. Екип от хирурзи на УМБАЛ „ Свети Георги “ е направил пластика на главата, където момчето е имало огромна рана. Присадена му е изчезнала кожа.

Детето е умерено и поддържа непрекъсната връзка със обществения служащ

който е непроменяемо до него. Възстановява се добре, не е оставено единствено, сподели в ефира на „ Здравей, България ” по Нова телевизия Донка Аргирова, шеф на Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Пловдив. „ Бащата на детето е с него още от неделя, само че не е формалният му компаньон в болничното заведение ”, сподели още Аргирова.

Тя посочи, че първият сигнал за принуждение над момчето е получен на 9 януари. „ До този миг няма подавани сигнали нито от персонален доктор, нито от други институции, които момчето е посещавало. „ Нещата, които са се случили, са били след 9 декември. Преди това няма признаци за принуждение ”, посочи Аргирова.

По думите ѝ формален документ с диагноза аутизъм на потърпевшото дете не е издаван

„ То не е освидетелствано от експертна комисия. Предстои да премине през такава, откакто се възвърне изцяло ”, сподели още тя.

„ Никой от хората, които са общували с момчето, не е подал сигнал до „ Закрила на детето ”, посочи Гергана Тошкова, шефът на институцията. Тя добави, че от 9 януари насам майката не се е поинтересувала какво се случва със сина ѝ.

Биологичният татко е изявил предпочитание да се грижи за момчето. „ До края на седмицата детето евентуално ще бъде изписано от болничното заведение, в случай че възобновяване протича обикновено ”, добави Тошкова.

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР