Успешен опит за самоубийство прекъсна последното заседание на Международния трибунал

...
Успешен опит за самоубийство прекъсна последното заседание на Международния трибунал
Коментари Харесай

Обвиняем изпи отрова в съдебната зала в Хага /ОБНОВЕНА/

Успешен опит за самоубийство прекъсна последното съвещание на Международния арбитражен съд за някогашна Югославия (МТБЮ) в Хага.

Един от шестимата подсъдими водачи на провъзгласената от хърватите по време на войната в Босна и Херцеговина (1992-1995 година ) Република Херцег-Босна - Слободан Праляк изпи чаша с отрова, и въпреки в началото да оцеля , по-късно умря от натравянето .

Той постави завършек на живота си откакто магистратите в административната холандска столица потвърдиха 25-годишната му присъда, издадена от МТБЮ през 2013 година

" Не съм боен нарушител. Не признавам това решение. Презирам ви ", извика Праляк откакто чу постановлението на трибунала и изконсумира течността. Днес МТБЮ трябваше да прегледа присъдите на още петима хървати - Ядранко Пърлич, Бруно Стоич, Валентин Чолич, Берислав Пушич и Миливой Петкович.

Те дружно с починалия бяха наказани на общо 111 години затвор. Магистратите с изключение на присъдата на Праляк потвърдиха присъдите на Пърлич (25 години затвор) и Стоич (20 години).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР