Успешен финал на кампанията "Хартиена война обявиха от дирекция "Екология

...
Успешен финал на кампанията "Хартиена война обявиха от дирекция "Екология
Коментари Харесай

6.5 тона хартия събраха пловдивски ученици в кампанията Хартиена война

Успешен край на акцията "Хартиена война оповестиха от дирекция "Екология и ръководство на отпадъците " в Община Пловдив Кампанията се организира в интервала от 6 до 17 ноември 2017 г. В самодейността се включиха 11 учебни заведения от територията на региони: "Северен ", "Западен " и "Южен ". Общото количество на събраните боклуци бе 6 490,54 кг., които бяха извозени до площадка за авансово отнасяне и предаване на крайни преработватели за преработване. 

На 24 ноември от 15 ч. в постройката на Община Пловдив бяха оповестени спечелилите в акцията. С най-хубав резултат от 2101,72 кг бе отличено НУ "Христо Ботев ". На второ място с 1243,52 кг бе класирано ОУ "Райна Княгиня ", а СУ "Константин Величков " се подреди на трето място. Останалите учебни заведения, които се включиха в самодейността получиха почетни грамоти за интензивно присъединяване.

С оглед на положителните резултати от акцията уредниците имат желание тя да се трансформира в годишна самодейност, която да уголемява от ден на ден обсега си и да въвлича от ден на ден хора, които посредством дейностите си да допринесат за понижаване на отпадъците и запазване на околната среда.

Проведената акция бе част от провеждането на "Европейската седмица за понижаване на отпадъците " ЕСНО, чиято цел е да насърчи осъществяването на действия за повишение на осведомеността по отношение на устойчивото потребление на ресурсите и ръководство на отпадъците.

За производството на един звук вестникарска хартия, е нужна дървесината на 24 дървета. Ако вместо да изхвърляме вестниците, които четем, ги слагаме в контейнера за разделно събиране, спасяваме от отрязване доста дървета, икономисваме големи количества вода, нужни за производството на първична хартия и понижаваме замърсяването на въздуха с 73%, приканват специалистите. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР