Успехът в Мелбърн означава още, че Ноле се завръща като

...
Успехът в Мелбърн означава още, че Ноле се завръща като
Коментари Харесай

Новак Джокович спечели за 10-и път Australian Open

Успехът в Мелбърн значи още, че Ноле се завръща като №1 в света

Сърбинът Новак Джокович завоюва купата на Australian Open откакто се наложи с 3:0 сета над Стефанос Циципас. Това е 22-а купа от Големия шлем за него, с която изравни испанеца Рафаел Надал по най-вече извоювани оценки при мъжете.Успехът в Мелбърн значи още, че Ноле се завръща като №1 в света, съобщи Нова тв.

Toй се класира за невиждания десети край на Откритото състезание на Австралия по тенис откакто отстрани американеца Томи Пол на полуфинала.

Сърбинът записа 28поредни триумфа на Откритото състезание на Австралия и усъвършенства върха на американеца Андре Агаси, който завоюва 26 следващи мача в Мелбърн при започване на този век.Джокович и Циципас до момента бяха играли единствено един път на край на шампионат от Шлема - това се случи през 2021 година, когато Джокович завоюва купата на " Ролан Гарос " в пет сета след поврат от 0:2. За Циципас това е и единственото присъединяване в мач за трофей досега. В публични мачове до момента двамата се бяха срещали 12 пъти, като преимуществото на сърбина е безапелационно - 10:2.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР