Успехът не се определя от оценките, които сте имали в

...
Успехът не се определя от оценките, които сте имали в
Коментари Харесай

5 личностни характеристики, които всеки предприемач трябва да притежава

Успехът не се дефинира от оценките, които сте имали в учебно заведение или от университетските дипломи, с които може да се похвалите. Той не зависи от мястото, където сте израснали или от това кои са вашите родители.

Успехът се свежда до вашата персона, метод на мислене и изцяло виждане за живота. Противно на общоприетото разбиране, не е нужно да сте мъчително упорит и безсъвестен, с цел да бъдете сполучлив бизнесмен. Всъщност, евентуално е по-добре, в случай че не сте подобен.

Според скорошно изследване на CPP Inc ., двете неща, които отличават бизнесмените от останалите хора,  са тяхната схватливост и мощно развита вътрешен глас. Лесно е да разберем за какво. В края на краищата, триумфът не идва при най-умните, а при тези, които разпознават опциите и се възползват от тях.

Това са пет личностни характерности, които всички бизнесмени би трябвало да имат.

1. Страст

Предприемачите не се захващат с даден план, с цел да вършат пари. Разбира се, паричният аспект може да се одобри като добър бонус, само че в основата на техния избор е обстоятелството, че това е нещо, което те обичат да вършат. Изграждането на бизнес лишава доста време и старания. Това значи да дълги работни дни и спомагателни вложения. Ако не харесвате това, с което се занимавате, най-вероятно няма да извършите нужното, с цел да постигнете триумф.

Предприемачите не се опасяват от упоритата работа, тъй като вниманието им е фокусирано напълно върху тяхната фантазия и визия. Те не се отхвърлят, когато пред тях се появи предизвикателство, тъй като пристрастеността им към плана просто не го разрешава. Както споделяше Стив Джобс: „ Убеден съм, че най-малко половината от това, което отличава сполучливите бизнесмени от несполучливите, се дължи на чистото неизменност. “

2. Мотивация


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР