Успехът на германската икономика има отрицателно въздействие върху други страни

...
Успехът на германската икономика има отрицателно въздействие върху други страни
Коментари Харесай

Икономист: Успехът на германската икономика вреди на други страни


Успехът на немската стопанска система има негативно влияние върху други страни от Европейски Съюз, съобщи икономистът Рудолф Хикел в изявление за Sputnik Germany, разяснявайки последните развития на фондовия пазар.

Германският борсов показател DAX доближи нов исторически връх тази седмица, само че специалистът твърди, че тази наклонност е обвързвана със спекулации на фондовия пазар, а не с икономическия напредък в страната.

Според него, Европейски Съюз претърпява през голям остатък на вноса за сметка на износа, а Германия като една от главните страни експортьорки, може да разчита на своя експорт, до момента в който еврото е релативно едва. Същевременно обстановката в други европейски страни оставя доста в липса.

"Тези облаги водят до загуби на компании в Италия, Белгия и Франция", изясни Хикел.

Според него немският експорт принуждава продукцията от други страни да излезе отвън пазара.

"ЕС не може да бъде удовлетворен от това, нито от Европейската централна банка. Това демонстрира разединение, което сега се случва в интерес на Германия", твърди икономистът.

Главният анализатор на „ Бремер Ландесбанк ” Фолкер Хелмайер преглежда обстановката по друг метод. Той счита, че националните стопански системи на Германия, Португалия, Франция и Италия са на път към възобновяване, само че оценявайки вероятностите за по-нататъшен стопански напредък, предизвестява:

"Сега се радваме на историческите висоти, само че устойчивостта на това равнище е под въпрос - най-много заради геополитически фактори".

По-специално, експертът обръща внимание на обстановката в Северна Корея и Каталуния, както и на стопански проблеми в Съединени американски щати и Англия.

"В Съединени американски щати икономическото възобновяване през последните години се финансира основно от заеми. Стабилността на система, която се основава на заеми, не е голяма", означи той, добавяйки, че сходна обстановка може да се следи и в Обединеното кралство.

Хелмайер уточни, че в случай че икономическите индикатори в Съединени американски щати и Англия продължат да понижават, те неотложно и съществено ще обиден финансовите пазари в международен мащаб. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР