Успехът на аватара на Румен Радев-Стефан Янев в партийното строителство

...
Успехът на аватара на Румен Радев-Стефан Янев в партийното строителство
Коментари Харесай

Янев губи избиратели, преди да е направил партията. И други играчи „загряват“ в ляво


Успехът на аватара на Румен Радев-Стефан Янев в партийното строителство въобще не е сигурен, настояват осведомени. Според социолози и политолози в случай че някогашният длъжностен министър председател и боен министър в кабинета на Кирил Петков направи партия, както бяха първите му анонси, тя ще „ краде “ гласоподаватели от Българска социалистическа партия на Корнелия Нинова и „ Възраждане “. За страдание мудните му дейности са отблъснали част от почитателите, а други политически играчи „ загряват “ край терена и протягат ръка към същия електорат.

Силно разколебаните от политическото безучастие на Стефан Янев, ще дадат своята поддръжка за Красимир Янков на форума проведен от партията му в събота, научи от свои източници breaking.bg.

Протежето на Румен Радев и някогашен длъжностен министър председател, който събра мигновенна поддръжка сега в който беше освободен от Кирил Петков очевидно е на път да я загуби с неналичието на изясненост и визия за нова партия.

На фона на това, Българска социалистическа партия от ден на ден губи поддръжка, а левите гласоподаватели се концентрират в дребни популиски партии, като Възраждане и опитите за парламентарно инженерство от Дондуков 2.

Красимир Янков беше един от първите, с които Нинова влезе в спор, а след загубата му от нея на директните избори Янков напусна Българска социалистическа партия и сътвори своя политическа партия.

На предните избори Янков влезе в коалиция “Ляв съюз за чиста и свята република с Жан Виденов и притегли тези носталгични социалисти и леви хора, които към момента хранят благосклонност към някогашния министър председател на Българска социалистическа партия от 1994-1996 година

Вероятно Красимир Янков си е сложил задача да събира разочарованите леви и множащите се отблъснати от Българска социалистическа партия, дадоха поддръжка за Кирил Петков, в този момент русофили, които хвърлят взор към Костадинов и партия „ Възраждане “ партията, а в този момент стартират гравитират към Янев. Друг политически състезател, отново от орбитата на Румен Радев също приготвя собствен план. Това е Иво Христов, някогашен началник на кабинета на президента, а в този момент евродепутат от Българска социалистическа партия.

Според осведомени Христов също готви собствен политически план, който ще удари хем електората на Българска социалистическа партия, хем вероятно преориентиралите се към Стефан Янев. Дали това е Б-отборът на Румен Радев, който да излезе напред при възможен неуспех на Янев, към този момент още не е ясно.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР