Успехът на „юбилейния процесор“ Core i7-8086K подбуди Intel към нови

...
Успехът на „юбилейния процесор“ Core i7-8086K подбуди Intel към нови
Коментари Харесай

Процесорът Intel Core i9-9990XE ще се продава само на закрити аукциони

Успехът на „юбилейния процесор“ Core i7-8086K подбуди Intel към нови опити за показване на централни процесори със особено подбрани кристали. Уеб порталът AnandTech заяви, че серията чипове за HEDT платформата LGA2066 напълно скоро ще бъде допълнена с 14 nm процесор Core i9-9990XE . Главната специфичност на новия CPU е високата тактова периодичност – 4 GHz, която се покачва до 5 GHz в режим Turbo Boost.

Интересно е, че този процесор няма да може да бъде закупен от магазините. Той ще се предлага единствено на производителите на лични компютри, освен това само на специфични аукциони, които ще се организират веднъж на всяко тримесечие. Първият аукцион би трябвало да се състои тази седмица, като в него са позволени да вземат участие единствено три компании. Цената на Core i9-9990XE ще се дефинира по време на търговете. Според пазарните анализатори, ще бъдат предлагани единствено няколко стотици чипове на тримесечие.



Температурният коефициент на процесора Intel Core i9-9990XE е 255 W, а зареждането на LGA2066 сокета би трябвало да устоя мощ на тока до 420 А (при напрежение 1,3 V това са 546 W консумация на електрическа енергия). Едновременно с това процесорният колос не поема никакви гаранции – цялата отговорност пада върху раменете на производителите на лични компютри. Ще е забавно да разберем, какъв брой общо искащи ще има за закупуването на особено подбраната версия на Core i9-9990XE.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР