Успехът е сравнително субективен. Няма точна рецепта как човек да

...
Успехът е сравнително субективен. Няма точна рецепта как човек да
Коментари Харесай

Съветите на милиардерите за успех

Успехът е относително индивидуален. Няма точна рецепта по какъв начин човек да бъде сполучлив и всеки има друга визия какво тъкмо е същински триумф.

Въпреки това от чисто материална позиция, триумфът е лесено измерим - положението. А най-успешни в този критерии са милиардерите. Няколко от тях участваха на годишната среща на акционерите на Berkshire Hathaway и споделиха своите най-ценни уроци в живота, оповестява Business Insider.

Чарли Мънгър да вземем за пример споделя, че триумфът в огромна степен може да зависи от това с какви хора се обкръжава човек. Особено нездравословни може да са " токсичните " хора. " Най-големият урок на живота е да ги разкарате от личния си живот и то бързо ", споделя Мънгър.

Той добавя: " Много е елементарно да харчите по-малко, в сравнение с печелите, да инвестирате рационално и да избягвате токсичните хора и токсичните действия. Опитвайте се да учите непрекъснато и прилагайте отсрочена гратификация. Ако вършиме всичко това, е съвсем несъмнено, че ще съумеете. Ако не го вършиме - ще ви е необходим доста шанс ".

Уорън Бъфет също има сходни препоръки. " Не познавам човек, който е бил добър и общителен и да е починал без другари. Но знам за доста хора, които имаха доста пари и умряха без другари ", споделя милиардерът. Според него хората би трябвало да осъзнаят, че другите могат да ги манипулират и също по този начин да се стараят те самите да не станат манипулатори.

В друго изявление пред CNBC Бъфет споделя, че и той и Мънгър рано в своите кариери са желали да се асоциират с положителни хора, " а в случай че се асоциираме с негодници, това е наш проблем ".



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР