Успех за България в нов вид спорт. Ученици спечелиха бронзови

...
Успех за България в нов вид спорт. Ученици спечелиха бронзови
Коментари Харесай

Български ученици спечелиха медали на евротурнир по текбол

Успех за България в нов тип спорт. Ученици завоюваха бронзови медали на първия европейски шампионат по Текбол. Този спорт доста наподобява на футбол, само че не се играе на стадион, а на маса и както на тревата играта с ръце е неразрешена.

Галена, Румяна, Валери и Райко от столичното 113 учебно заведение показаха България на първия еврпейски трунир по Текбол. Започнали да упражняват единствено две седмици преди надпреварата.

" Стараехме се да играем по един два часа всеки божи ден в салона. Вярвахме в себе си, подкрепяхме се един различен, треньорите ни подрепяха и успяхме ", описа Галена Милева - 10 клас.



" За толкоз малко време тренировки ние станахме трети ненадейно ", уточни Валери Цветанов - 11 клас.

Футболните тренировки са помогнали на състезателите.

" Трябва да имаш качествата на футболист с цел да можеш да владееш топката. Текболът наподобява в профил, че е доста елементарен спорт, само че в действителност е доста мъчно. Защото има едни придвижвания за повдигане на крайници нависоко и са много сложни ", показа Валери Цветанов - 11 клас.

В шампионата, чиято съществена задача е разпространение на текбола, участваха тимове от Гърция, Дания, Италия Нидрерландия и Хърватия.



" Шампиони без загуба станаха " Лацио " и на второ място " Хаск Младост " от Хърватия, които бяха може би с една класа над нашите. Бяхме наградени персонално от генералния управител на " Олимпиакос " и беше едно извънредно прекарване, както за нас, по този начин и за учениците ", уточни Филип Филипов - преподавател по физическо образование в 113. СУ " Сава Филаретов ".

Българският тим носи името на съдружие " Левски - Спорт за всички ", което е осигурило масата за тренировки и е финансирало присъединяване в шампионата. Догодина учениците ще се състезават на евротурнир по текбол в Рим.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР