Усмихни се, човече“ не е биографична или автобиографична книга, а

...
Усмихни се, човече“ не е биографична или автобиографична книга, а
Коментари Харесай

Георги Мамалев: Усмихни се, човече!


„ Усмихни се, дребосъче “ не е биографична или автобиографична книга, а един жест и самопризнание към хората, които са били с мен в случките, които описвам в нея. Това сподели в изявление за БГНЕС обичаният артист и комедиант на генерации българи Георги Мамалев, преди представянето на книгата си довечера.

“Усмихни се, човече" не е апел да си повишиш дневната норма или петилетката за три години, а да се усмихнеш. Какво по-хубаво от това. Усмихни се, пък в случай че съумееш по някакъв метод да окажеш помощ и на човек да се усмихне, значи работата е изпълнена. Затова и по този начин съм я нарекъл, тъй като това са едни смешни случки, които са станали зад камерата, зад сцената, по време на турнета, по време на фотоси и след фотоси с доста известни артисти и режисьори, с които съм играл в киното и театъра “, споделя с усмивка артистът.

Мамалев споделя, че в книгата споделя радостни случки от детството си, от учебното заведение, от казармата, даже от фамилната кухня, както и истории, свързани с Георги Георгиев-Гец, Тодор Колев, Филип Трифонов, Любомир Кабакчиев, Велко Кънев, Йордан Радичков, Христо Мутафчиев, Нели Врангова, Андрей Баташов. От нея читателите ще научат по какъв начин преди да се наложи като артист Мамалев, е бил метеоролог и основен градинар. А също кой някогашен министър му е правил гипсов бюст, по какъв начин е партнирал на мечка, лъв и две магарета, както и за какво постоянно ще свързва раздялата със социалиализма със стриптийз. Актьорът описа,че е играл с доста хубави дами и доста животни.

„ Това е една лятна, радостна и приятна книга за морето, за Созопол, Бургас и още нещо, както се споделя във кино лентата „ Оркестър без име “, за „ Оркестър без име “, за доста пиеси, за доста турнета. Това са си подбрани занимателни случки. Това не е толкоз за мен. С тази книга няма да стана по-популярен. Моето предпочитание беше тези истории, които съм разказал в книгата да остане един спомен за тях, един реверанс към тях за всички това, което те направиха, те изиграха и оставиха след себе си “, разяснява Мамалев.

Актьорът сподели, че няма единствено една история, която да е незабравима за него, а най-важното е, че посредством тях си спомняме за тези герои в живота му. Мамалев добави още, че в случай че успее да разсмее един човек с книгата си то задачата му е реализирана. Той добави още, че още не е пристигнало време за равносметка и прикани хората да четат книги.

Книгата „ Усмихни се, дребосъче “ е реалност с помощта на журналиста от БНР Весел Цанков, който записва интервютата му и ги смъква на белия лист.

„ Аз не съм написал нито едно изречение в тази книга. Това направи Веско, който не знам по какъв начин ме разбираше, тъй като аз единствено дърдорех на един микрофон, в компанията на алено вино, което ми бяха подарили “, по този начин артистът показа своята книга пред публиката и съобщи, че няма да има втора книга до момента в който не я филмира и не я трансформира в сериал, сниман в Турция.

На представянето на книгата участваха доста негови сътрудници и другари. Сред тях бяха актрисите Екатерина Евро, Аня Пенчева, Ева Тепавичарова и др./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР