Услугите за споделяне на електрически автомобили, към които поглед обръщат

...
Услугите за споделяне на електрически автомобили, към които поглед обръщат
Коментари Харесай

VW и Renault планират пускането на услуги за споделяна на електромобили

Услугите за шерване на електрически коли, към които взор обръщат от ден на ден производители от автомобилния сектора, към момента са на равнище иновация, само че до няколко години се чака да има все по-голямо обилие. Подобни поръчки към този момент идват както от Volkswagen (VW), по този начин и от Renault, които оповестиха проектите си за основаване на сходна услуга в опит да насърчат " устойчивата подвижност ". Платформата на VW - We – да вземем за пример ще предлага електрически автомобили по поръчка, започвайки от Германия през 2019 година, след което счита да разшири обсега си и до Северна Америка, Азия и други европейски градове и то още през 2020 година Междувременно френският производител Renault приготвя последователното въвеждане на сходна услуга в Париж и района Ил-де-Франс, която се чака да налична още през месец септември 2018 година



Вторият стадий от проекта на Renault допуска основаването на " отворена работна група ", която да разисква консолидираното на нови транспортни услуги в градовете. Тя ще се основава на мрежата C40, която включва към 100 града, и ще бъде управлявана от кмета на Париж Ан Хидалго.

И двата плана допълват към този момент съществуващи услуги. MOIA на VW се концентрира върху шерването на коли, а Renault предлага стандартни коли във Франция и електомобили в Мадрид.

Освен всичко друго, неотдавна градските управляващи в Париж не разрешиха активността на една от одобрените услуги за шерване на електрически коли - Autolib – и в този момент Renault влиза в люта конкуренция с съперниците си от Peugeot, с цел да запълнят тази празнота. Каквото и да се случи обаче, тази наклонност отразява бъдещето на автомобилния превоз, в което, вместо да харчите доста пари, с цел да си купите кола, ще можете да употребявате екологична и доста по-евтина опция.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР