Услугата за споделени пътувания Uber продължава да се радва на

...
Услугата за споделени пътувания Uber продължава да се радва на
Коментари Харесай

Все повече американци си викат Uber вместо линейка

Услугата за споделени пътувания Uber продължава да се радва на доста огромна известност в Съединени американски щати. Толкова огромна, че много американци в действителност избират да си поръчат кола посредством Uber вместо кола за спешна помощ, когато им се постанова да отидат до център за незабавна здравна помощ, оповестява The Mercury News.

Българинът желае да го оперира робот, само че не и да яде изкуствено месо

Данните действително са на учени от Университета на Канзас и болница в Сан Диего. Те са създали изследване, което да ревизира в каква степен се трансформират позвъняванията на незабавния телефон 911 за кряскане на кола за спешна помощ в градовете, в които се оферират услугите на Uber. Общо са проучени 766 американски града в 43 щата от 2013 до 2015 година Проверен е междинният брой позвънявания за коли за спешна помощ преди и след навлизането на Uber в дадените градове.

Средно поръчките за коли за спешна помощ падат със 7% във всеки един от градовете, в които има услуги на Uber. Учените даже чакат спадът да доближи сред 10% и 15% преди да се стабилизира.

Uber заплашва нефтодобивната индустрия повече от електрическите автомобили

Uber ще предлага летящи таксита в Далас и Дубай

Причината не е, че колите за спешна помощ са мудни. В Съединени американски щати викането на кола за спешна помощ коства няколко хиляди $. Подобни разноски са непостижими за много американци, изключително тези без здравни застраховки. Поръчването на Uber се оказва доста по-евтино. Проучването демонстрира, че за някои консуматори поръчването на Uber е единственият метод да стигнат до болница без да викат кола за спешна помощ поради местоположението си. Въпреки това точно високите разноски остават съществена причина.

Пред изданието Uber се дистанцира от изследването. Компанията разяснява, че се радва, че услугите ѝ оказват помощ на хората и в такив обстановки, само че предлага да се търси профилирана помощ и кола за спешна помощ. Компанията отбелязва, че нейните водачи не са медицински лица и не могат да оказват помощ, до момента в който колата за спешна помощ идва със експерти и съоръжение и да окажат значима помощ още по пътя към незабавния център.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР