Услугата за дронове Prime Air на Amazon ще доставя на

...
Услугата за дронове Prime Air на Amazon ще доставя на
Коментари Харесай

Amazon Pharmacy стартира първите си доставки с дронове

Услугата за дронове Prime Air на Amazon ще доставя на пациентите медикаменти във всеки един ден от седмицата и във всеки час от денонощието. Става дума за доставки с дронове на лекарства, закупени посредством Amazon Pharmacy – онлайн магазин за медикаменти с рецепта.
От Amazon дадоха обещание, че пакетите с медикаменти и лекарствени материали ще бъдат пуснати в парцела на пациента от дрон в границите на 60 минути след поръчката им посредством Amazon Pharmacy. Първият град, в който ще започва услугата, ще бъде Колидж Стейшън, Тексас. Следващите евентуално ще са Остин, Индианаполис, Маями, Финикс и Сиатъл. Засега услугата ще е безвъзмездна.
В момента Amazon Pharmacy има лиценз да търгува с към 500 медикаменти, в това число тези за грип, астма и пневмония. 
Програмата на Amazon за доставка с дронове, която работи от 2013 година, направи първия си опит през 2016 година в Англия. В Съединени американски щати Amazon пусна опита си през 2020 година, когато получи утвърждение от Федералната авиационна работа за пробни услуги.
Но поредност от регулаторни и други механически проблеми попречиха на софтуерния колос да направи каквото и да е доста внедряване от този момент – едвам 100 доставки към май 2023 година А да вземем за пример компанията Walmart избира вместо да построява лична мрежа с хвъркати машини, да работи със профилиран в услугата сътрудник – Zipline (медицински доставки с дронове), а скоро и с Alphabet's Wing.
Но Amazon не се лимитира единствено с доставката на медикаменти. Amazon Clinic дава виртуални диагнози и рекомендации за лекуване, обхващащи към 35 положения. Услугата One Medical пък дава виртуални и персонални упътвания за оказване на първа помощ. Добавянето на дронове към този микс приключва цикъла на виртуалната услуга.
„ От първите дни в здравното учебно заведение ни учат, че има златен прозорец, който има голямо значение в клиничната медицина “, сподели доктор Вин Гупта, основен медицински шеф на Amazon Pharmacy. „ Това е времето сред момента, в който пациентът се почувства зле, и този, в който може да получи лекуване. Работим интензивно в Amazon, с цел да стесним фрапантно златния прозорец от диагностика до лекуване, а доставката с дрон бележи забележителна стъпка напред. Независимо дали става въпрос за инфекциозно заболяване или респираторно заболяване, ранната интервенция може да бъде от решаващо значение за възстановяване на резултатите за пациентите. “


Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР