Услугата струвала между 200 и 3000 евроРазследването започнало заради скъп

...
Услугата струвала между 200 и 3000 евроРазследването започнало заради скъп
Коментари Харесай

Над 100 турци получили визи чрез шеф на „Миграция“

Услугата коствала сред 200 и 3000 евро
Разследването почнало поради безценен велосипед

Над 100 души от Турция са получили нелегално визи за дълготрайно престояване у нас от разкритата група, в която имал присъединяване и шефът на бранш “Миграция ” в разградската дирекция на Министерство на вътрешните работи. Това сочи предварителната информация от следствието.

В понеделник бе задържан 56-годишният Павел М., който оглавява “Миграция ” от 2011 година Заедно с него са арестувани 60-годишна служителка на българското консулство в Истанбул, юрист, двама застрахователи и 2 преводачки от Шумен, сподели окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

По данни на прокуратурата, чиновник на ДАНС забелязал, че шефът на “Миграция ” се движи със безценен велосипед и това го усъмнило. Така почнало наблюдаване и следващи дейности и от “Вътрешна сигурност ” на Министерство на вътрешните работи. Всички дейности на участниците в схемата били следени и документирани със СРС-та. Имало задоволително данни, че за споразумяване на визи турските жители са плащали със суми от 200-300 до 2000-3000 евро.

Схемата работила най-малко от година. Служителката в консулството в Истанбул била медиатора за споразумяване на визите. Хората отивали при нея, а тя при шефа на миграционната работа. Другите участници били ангажирани с намиране на адреси, откриване на банкови сметки, доказващи, че пребиваващите у нас турски жители разполагат с финансови средства и т. н.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР