Услугата остава разрешена само в рамките на едно домакинствоАбонаментната база

...
Услугата остава разрешена само в рамките на едно домакинствоАбонаментната база
Коментари Харесай

Netflix забрани безплатното споделяне на акаунти по целия свят

Услугата остава позволена единствено в границите на едно домакинство

Абонаментната база на Netflix пораства след смяна в политиката за шерване на сметки
(снимка: CC0 Public Domain)

Второто тримесечие на годината беше удивително за колоса в стрийминг услугите Netflix. Компанията означи нарастване на потребителската база с 5,9 милиона консуматори. Този триумф стана вероятен с помощта на дейната битка против неразрешеното шерване на сметки, която Netflix започва в Съединени американски щати, Канада и други страни. 

Миналата сряда възбраната за шерване на Netflix сметки беше разширена за всички клиенти на услугата по света. Още през май компанията стартира да предизвестява клиентите за идно въвеждане на политика, ориентирана към попречване на шерването на един и същи акаунт от голям брой консуматори.

Netflix разрешава на клиентите да споделят сметките си, само че единствено с хората от едно домакинство. Например, в границите на един акаунт можете да създадете обособени профили за деца и родители и да ги инсталирате на разнообразни тв приемници или компютри, само че единствено в една къща.

За да споделите акаунт с хора, които живеят някъде другаде, ще би трябвало да платите в допълнение $7,99 за всеки консуматор. Но тази алтернатива не е налична за най-евтините проекти на Netflix. В резултат на стягането на политиките, абонатната база на компанията стартира да пораства, съгласно отчет на анализаторската компания Antenna.
още по темата
Netflix не чака да види цялостното влияние на новата си политика в кратковременен проект, съобщи изпълнителният шеф на компанията Грег Питърс. „ Някои консуматори на сметки на други хора не записват незабавно своите лични. Те ще го създадат през идващите няколко месеца ”, споделя мениджърът, представен от CNBC.

Компанията отбелязва, че потребителите на пароли от сметки на други хора, които са записали свои лични, имат същите характерности като дълготрайните клиенти, което разрешава на Netflix да чака висок % на задържане на новите клиенти.

Netflix регистрира доходи от 8,19 милиарда $ през второто тримесечие, което е с 3% повече на годишна база. Нетният приход на компанията е 1,49 милиарда $, което е с 50 милиона $ повече от миналата година. Въпреки позитивното развиване обаче, акциите на Netflix след главната комерсиална сесия на фондовата борса паднаха с 8%.

През третото тримесечие Netflix предвижда доходи от 8,5 милиарда $, което е растеж от 7% на годишна база. Компанията отдава упования растеж на нарастването на платените абонаменти. с движение, сходно това през второто тримесечие.

Междувременно компанията предвижда, че растежът на приходите за четвъртото тримесечие ще се форсира доста, защото напъните ѝ против споделените пароли набират скорост. Приходите от реклама също ще оказват помощ за поддържане на позитивната динамичност на бизнеса на стрийминг доставчика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР