Условна присъда заради убит човек на пътя - това е

...
Условна присъда заради убит човек на пътя - това е
Коментари Харесай

Депутат, осъден за убийство на пътя, продал фирма с почти 200 000 лева дълг на малоимотен

Условна присъда поради погубен човек на пътя - това е наказването за депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев на първа инстанция, постановено от Окръжния съд в Благоевград. Присъдата се постанова за злополука от 2014 година и е реалност, откакто предходната година имунитетът на народния представител беше свален по категорично искане на основния прокурор Сотир Цацаров.
Съгласно наказването Гамишев влиза в пандиза за 2 години условно и не може да кара автомобил в продължение на 3 години. През ноември, 2014 година, в село Копривлен, още преди Гамишев да влезе като народен представител от листата на ГЕРБ, блъска с автомобила си пресичащ пътното платно мъж, който почива. Народният представител към този момент сподели, че ще апелира.
Междувременно обаче стана ясно, че преди две години Гамишев е съумял да продаде своя компания с близо 200 000 лв. отговорности към страната на малоимотно лице от Ловеч . За прехвърлянето на задлъжнялата компания на Гамишев стана известно на фона на обещанието на финансовия министър Владислав Горанов за " ежедневна борба със злоупотребите с Данък добавена стойност " и попречване прехвърлянето на задължения на малоимотни и безимотни жители, разяснява в. " Сега ". От ГЕРБ към този момент не разясняват тематиката.
От Националната организация за приходите (НАП) неведнъж заявяваха, че продажбата на задлъжняла към бюджета компания на малоимотно лице не би трябвало да е допустима. Но се оказва, че Димитър Гамишев е съумял да се възползва от малки врати в системата. Малко преди да бъде определен за общински координатор на ГЕРБ в Гоце Делчев в края на април 2016 година, Гамишев продава своята компания " Гамишев - НКБ " ЕООД на " Файнест Асошиътс " ЕООД, осведоми уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ ".
Самата компания " Гамишев - НКБ " ЕООД е в листата на огромните длъжници на Национална агенция за приходите, без имущество, върху което могат да се наложат обезпечителни ограничения. Фирмата дължи на хазната 195 774 лв.. Купувачът на активите на компанията е с капитал от 2 лв., регистриран е в Ловеч на ул. " Шипка " 5А . Според Търговския указател неин притежател е Георги Михайлов Георгиев, който ръководи 93 компании и е притежател на 53 сдружения с задължения за стотици хиляди. На адреса на " Файнест Асошиътс " в Ловеч на ул. " Шипка " 5А са регистрирани общо 23 компании, се споделя още в обявата на " Биволъ ".
Фамилията на депутата от ГЕРБ е измежду строителните бизнесмени в Гоцеделчевско и съгласно обществените регистри компанията " Гамишев - НКБ " заявява оборот от 3.5 млн. лв. за 2015 година. През годините брачната половинка и снахата на депутата печелят европейски планове надлежно за близо 400 хиляди лева и 300 хиляди лева за възстановяване на къщи за посетители в с. Гайтаниново и в с. Лещен.
Според декларация на Гамишев от 2017 година пред Сметната палата обаче той се води притежател само и единствено на половин равнища в село Гайтаниново. А компаниите " Боро Травел-10 " ЕООД и " БОРО Травел-99 " ЕООД и 50% от " Еколукс Гайтаниново " ООД са благосъстоятелност на брачната половинка му Боянка Гамишева. При тези данни не е известно за какво данъчните не са ревизирали договорката и по какъв начин е осъществено вписването в Агенцията по вписванията.
Преди дни финансовият министър Владислав Горанов разяснява, че в неговото министерство от дълго време се водел спор по какъв начин да се лимитират злоупотребите с прекачване на задлъжнели към страната компании на малоимотни лица. " Имаме ангажимент преди регистриране да се прави инспекция от страна на Национална агенция за приходите. Работим настойчиво в тази посока. Ако видите резултатите по години, в последните години този проблем извънредно понижава, макар че надалеч не е привършен ", сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР