Условна присъда от три години лишаване от свобода с пет

...
Условна присъда от три години лишаване от свобода с пет
Коментари Харесай

След споразумение: Условна присъда за бизнесмена-каналджия, който уволни четирима полицейски шефове

Условна присъда от три години отнемане от независимост с пет години изпитателен период по обвиняването за незаконен трафик на мигранти получи предприемачът Григор Григоров, който провокира трус в Гранична полиция и „ изяде главите “ на четирима шефове, откакто завоюва социална поръчка да транспортира законно бежанци.

Присъдата е произнесена от състав на Районния съд в Царево след реализирано съглашение сред подсъдимия и държавното обвиняване. Това откри инспекция на „ Дарик “- Бургас. Обвинен за трафик на бежанци ще вози законно мигранти
  Григоров се е явил с двама юристи и е заявил, че признава виновността си. Според параметрите на съглашението, при установяване на присъдата му се приспада времето от 27 юни до 4 юни 20016 година когато е бил арестуван под стража и интервала от 5 юли до 8 февруари т.г. когато е бил с мярка за неотклонение „ домакински арест “, като един ден задържане под стража и един ден домакински арест се зачита за един ден отнемане от независимост. Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване. Проверяват по какъв начин упрекнат за трафик печели социална поръчка да вози мигранти
  Припомняме, че следствие на „ Дарик “- Бургас откри, че тъкмо 42 дни откакто Григоров е хванат да кара рейс, препълнен с 65 мигранти от Афганистан и Ирак и 4 дни, откакто е пуснат от ареста, компанията му „ Еделвайс 0707 “ изненадващо завоюва социална поръчка на стойност на стойност 195 580 лв. без Данък добавена стойност да транспортира мигранти до бежанските центрове в страната. Парадоксално, само че поръчката бе оповестена точно от Гранична полиция.

Скандалът  предизвика рокади по висшите етажи на структурата. Премиерът Бойко Борисов дефинира случая като " огромен позор “ и изиска оставките на управлението на дирекцията. В документите Григоров бе посочен като шеф на компанията, в този момент в правосъдните регистри попада като водач в „ Еделвайс 0707 “. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР