Условна присъда от 2 години и 4 месеца с изпитателен

...
Условна присъда от 2 години и 4 месеца с изпитателен
Коментари Харесай

Условна присъда за шофьора, убил с БМВ-то си ученичката Памела от Бургас

Условна присъда от 2 години и 4 месеца с изпитателен период от 4 години и разноски по делото от 1802.90 лева е получил 20-годишният Васил Паскалев, който умъртви с БМВ-о си и неразумно шофиране ученичката от Професионалната гимназия по туризъм „ Проф.д-р Асен Златаров “ в Бургас Памела Балабанова.
Случаят е от 7 август 2021 година, когато поради мокрия асфалт Васил губи надзор над немското возило и се забил в тролейбусен дирек на бул. „ Захари Стоянов “, в региона на разклона за Капчето и магазин за строителни материали.
От конфликта Памела блъснала мощно главата си. Момичето било откарано в болничното заведение в извънредно тежко положение и там изпаднала в кома, нуждаела се и от кръв. За нула време нейни близки и съученици от Професионалната гимназия по туризъм „ Проф. доктор Асен Златаров “ организирали дарителска акция и събирали нужното количество.
18-годишната хубавица била 21 дни в кома, а реаниматорите били над нея непрекъснато. За страдание тя не съумяла да се пребори и на 28.08.2021 година Памела издъхнала. Ученичката е била на задната седалка, а на предната до водача Васил, е пътувала 18-годишната тогава Галина.
В решението на съда написа, че тя е била със междинни телесни повреди – с фрактура на лява подбедрица – в дисталната част на малеола на огромния пищял, довело до трайно усложнение на придвижването на ляв низък крак и фрактура на талус /скочната кост/ без дислокация /разместване/, довело до трайно усложнение придвижването на ляв низък крак.
Според магистратите, след конфликта Васил Паскалев бил направил всичко, зависещо от него за оказване на помощ на потърпевшите девойки. Именно по тази причина наказването от дейно е било отсрочено в условно.
Освен това той е лишен от шофьорска брошура за период от 2 години и 4 месеца, считано от влизане на присъдата в действие. 20-годишният Васил е наказан да заплати по сметка на ОД на МВР-Бургас направените на досъдебното произвеждане разходи, в размер на 1802.90 лева
Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд – Бургас в петнадесетдневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР