Условна присъда от 2 г. затвор при 3-годишен изпитателен срок,

...
Условна присъда от 2 г. затвор при 3-годишен изпитателен срок,
Коментари Харесай

Условно за шофьор, убил един и ранил 7 работници

Условна присъда от 2 година затвор при 3-годишен изпитателен период, наложена от Окръжния съд в Шумен, беше доказана от Варненския апелативен съд за водач, предизвикал злополука с един умрял и 7 ранени. Подсъдимият Мартин П./28г./ е лишен и от брошура за 2 година
Инцидентът с дървосекачи, които пътували в бус " Форд Транзит " без седалки, стана на 30 януари 2015 година край град Смядово, Шуменско. Делото се преглежда за повторно от магистратите във Варна, откакто беше върнато на решаващия съд, поради липса на претекстове.
Във фатания ден Мартин П. пътувал с джип " Тойота " от Шумен за Карнобат. По същото време от Котел към Смядово се движел лекотоварен автомобил с 15 души. Седалки имало единствено до водача, а останалите пасажери били насядали на столчета, щайги, отрязани дървета и на пода в каросерията. При отклонението за Смядово, където скоростта била лимитирана до 70 км/ч., лидерът на буса се преустроил в междинната лента, за завой наляво и понижил до към 24 км/ч. Подсъдимият, който управлявал автомобила със скорост от 92 км/ч, навлязъл в кръстовището. Като забелязъл приближаващия отсреща микробус, завил наляво, навлизайки в лентата за насрещно придвижване и последвал преден удар.
Един от противоречивите въпроси в процеса бил дали произшествието е причина за гибелта на жертвата, тъй като мъжът умрял 2 месеца по-късно и аутопсия не е правена. Според движимостите лица, няма изрично доказателство за директната връзка на гибелта с контузията от злополуката. Несъмнено обаче, увреждането е асъдействало доста за леталния край.
По мнението на специалистите, в случай че джипът се е движел с разрешена скорост, водачът е подхванал дейности за завиване и спешно прекъсване, произшествието е можело да се избегне. Апелативният съд смята, че лидерът не е съобразил държанието си с въведената възбрана за придвижване със скорост над 70 км/ч и това е в директна причинно-следствена връзка с резултата. Решението може да се апелира пред Върховен касационен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР