Условна присъда от 2 г. с 4-годишен изпитателен срок бе

...
Условна присъда от 2 г. с 4-годишен изпитателен срок бе
Коментари Харесай

Условна присъда и 5 000 лв. за шофьор, превозвал мигранти

Условна присъда от 2 година с 4-годишен изпитателен период бе наложена на българин, хванат да транспортира 14 афганистанци, оповестява Обвиняемият е сключил съглашение с прокуратурата, утвърдено от Районния съд в Кюстендил. 

" Между отбраната на обвинения Г.М. и Районна прокуратура – Кюстендил е било подписано съглашение, което съдът е одобрил. С определение на съда му е наложено наказване от 2 години „ отнемане от независимост “ с 4-годишен изпитателен период и санкция в размер на 5 000 лв.. То има последствията на влезнала в действие присъда ", оповестяват от прокуратурата. 

По-рано бе обявено, че ограничения за неотклонение " задържане под стража " са наложени на 14 жители на Афганистан и български водач на микробус, в който са пътували непознатите жители, оповестиха от прокуратурата. 

На 01.09.2022 година 29-годишният Г.М. незаконно подпомагал 14 мигранти от Афганистан да минават през територията на страната. За транспорта им той употребявал лекотоварен автомобил, м. “Форд “. С дейностите си мъжът целял набиране на имотна полза.

Заловиха още две групи незаконни мигранти в Бургаско

Водачът и задграничните жители са били арестувани при инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Олтоманци.

С разпореждане на Районна прокуратура – Кюстендил всички те са привлечени в качеството на обвинени за осъществените от тях незаконни действия.

Заловиха още незаконни мигранти в Хасковско

При разглеждане на настояванията за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ против обвинените съдът одобри доводите на държавното обвиняване за съществуване на обосновано съмнение за виновността им. Налице е заплаха те да се укрият или да извършат друго закононарушение.

Разследването по досъдебните производства продължава.

Определението на Районен съд-Кюстендил не е дефинитивно, предстои на обжалване на по-горна инстанция. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР